Services

Reparatie en onderhoud

Sieraden worden meestal van generatie op generatie doorgegeven. De levensduur van een sieraad is echter sterk afhankelijk van de kwaliteit, de wijze van dragen, opbergen en onderhoud. Invloeden van buitenaf zorgen dat de glans en schittering van edelmetalen en edelstenen geleidelijk afneemt. Ook slijten bewegende delen zoals schakels van colliers en armbanden. Laat uw sieraden die met diamant en/of edelstenen bezet zijn jaarlijks bij ons controleren. Door slijtage kunnen stenen los gaan zitten en is er kans dat u ze verliest. U kunt hiervoor zonder afspraak bij ons binnenlopen, de controle doen we gratis. Als er edelstenen los zitten of zettingen zijn uitgesleten, krijgt u een vrijblijvende prijsopgave om het sieraad weer perfect in orde te laten maken.

Horlogebatterijen en horlogebanden

Van bijna alle  horlogemerken kunnen we de batterij vervangen. We hebben een ruime keuze horlogebanden in leder, meestal is het horloge klaar terwijl u wacht.

Parel- en edelsteensnoeren knopen

Parelsnoeren en edelsteensnoeren worden geknoopt om diverse redenen:
De parels vallen soepeler als er tussen elke parel een knoop is gelegd.
De knopen zorgen er ook voor dat de parels elkaar niet beschadigen door constant tegen elkaar te wrijven.

Als de draad kapot gaat, glijden niet alle parels van het snoer af. Knopen geeft bovendien extra lengte en sterkte.

Wij adviseren u om uw parelcollier een keer per jaar te laten controleren en te laten overknopen als dat nodig is. Wij bieden u deze service aan in ons atelier.

Reinigen van sieraden en zilverwerk

Voor het reinigen van uw sieraden en zilverwerk beschikken we over een uitgebreide collectie poetsmiddelen. Wij geven u graag advies welke u het best kunt gebruiken voor uw sieraden en zilverwerk.

Kinderbestekjes en zilverwerk

Onze winkel heeft een ruime keuze aan kinderbestekjes in allerlei thema’s. We kunnen het bestekje persoonlijker maken met een naamgravure.