Over ons

Michel Smeijsters

“Bij het ontwerpen van mijn sieraden werk ik met de allermooiste materialen, goud en edelstenen. Ik laat deze zo natuurlijk mogelijk tot hun recht komen, zó dat er een tijdloos geheel ontstaat.
Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van unieke edelstenen met prachtige slijpvormen. Daar omheen zoek ik naar een strakke, perfecte vorm. Veel van mijn werk maak ik in opdracht. De collectie in de winkel bestaat uit unieke stukken, elk met een eigen verhaal.

Ik ben geboren in Paramaribo, Suriname. Mijn ouders reisden voor mijn vaders werk de hele wereld over. Mijn jeugd bracht ik door in Esch, een klein dorp in Brabant. In 1993 heb ik de opleiding tot edelsmid in Schoonhoven afgerond. Daarna heb ik de specialisatie juwelier gevolgd.  In 1995 opende ik mijn eerste winkel met atelier aan een klein straatje in Oirschot. In 2005 is de winkel verhuisd naar dit prachtige, monumentale pand aan de Markt van Oirschot, waar ik elke dag met plezier aan het werk ben.“

Annet Smeijsters

“Wij houden van mooie, tijdloze ontwerpen, creatieve oplossingen en kwaliteit. Ook vinden we dat alles rondom de aankoop van een mooi juweel goed moet voelen. We nemen daar met u de tijd voor, we luisteren naar uw verhaal.

Toen Michel en ik elkaar leerden kennen volgden we allebei een creatieve opleiding. Ik heb grafische vormgeving gestudeerd. Michel begon na zijn opleiding tot edelsmid een atelier in Oirschot, terwijl ik eerst aan de slag ging bij een reclamebureau en later jarenlang met veel plezier als ontwerper kindertijdschriften maakte bij uitgeverij Malmberg. Van een kleine winkel verhuisden we naar de winkel aan de Markt en kregen we twee kinderen. Ik besloot meer tijd en energie te gaan stoppen in de winkel en vooral ook in de sieraden van Charlotte Ehinger Schwarz waar we de Nederlandse Premium Store van runnen.”