Over ons

Michel Smeijsters

Al bijna 30 jaar heeft Michel een eigen stijl die hij door de jaren heen is blijven ontwikkelen. Wat je ziet? Een strakke, maar toch elegante vormgeving. Robuust en eerlijk. Michels sieraden zijn echter verfijnd in elk detail.

“Mijn sieraden zijn tijdloos, net zoals degenen die ze dragen. Ik werk met de allermooiste materialen: goud, parels, diamanten en kleuredelstenen, vaak met bijzondere slijpvormen. Elke edelsteen is uniek, rondom de steen zoek ik naar de perfecte, strakke vorm. Mijn stijl komt voort uit overtuiging voor mooie, pure materialen, de passie voor het ambacht en de kennis die ik opdoe in de gesprekken met onze klanten. Goed kijken, luisteren en oprechte interesse in uw verhaal maken dat ik samen met u tot een goede keuze of een mooi ontwerp kom. U herkent zichzelf  in het sieraad, het past bij u.”

Het grootste gedeelte van Michels werk maakt hij in opdracht. Zijn eigen collectie in de winkel bestaat uit unieke stukken, elk met een eigen verhaal.

In 1993 heeft Michel de opleiding tot edelsmid in Schoonhoven afgerond. Daarna volgde hij de specialisatie juwelier. In 1995 opende hij zijn eerste winkel met atelier aan een klein straatje in Oirschot. In 2005 is de winkel verhuisd naar het prachtige monumentale pand aan de Markt van Oirschot, waar Michel en Annet elke dag met plezier aan het werk zijn.

Annet Smeijsters

“Wij houden van mooie, tijdloze ontwerpen, creatieve oplossingen en kwaliteit. Ook vinden we dat alles rondom de aankoop van een mooi juweel goed moet voelen. We nemen daar met u de tijd voor, we luisteren naar uw verhaal.

Toen Michel en ik elkaar leerden kennen volgden we allebei een creatieve opleiding. Ik heb grafische vormgeving gestudeerd. Michel begon na zijn opleiding tot edelsmid een atelier in Oirschot, terwijl ik eerst aan de slag ging bij een reclamebureau en later jarenlang met veel plezier als ontwerper kindertijdschriften maakte bij uitgeverij Malmberg. Van een kleine winkel verhuisden we naar de winkel aan de Markt en kregen we twee kinderen. Ik besloot meer tijd en energie te gaan stoppen in de winkel,  vooral ook in de sieraden van Charlotte Ehinger Schwarz waar we de Nederlandse Premium Store van runnen.”